Itsekyselijät kokoontumiset

Tiedustelut ensisijaisesti Facebook-ryhmässä. Voit lähettää myös mailia: itsekyselijat at gmail.com

TAMPERE
: Uusi tiloja etsitään! I
lmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

TURKU: Ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

HELSINKI / ESPOO: ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

VAASA: Ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

perjantai 14. syyskuuta 2012

Strategiat


Henkisen etsinnän sivupoluille on todella helppo harhautua mikäli ei ole hyviä strategioita siitä kuinka päästä suorinta tietä kotiin. Etsijänä, minulle kaikista hyödyllisimpiä tienviittoja sain amerikkalaiselta Bart Marshallilta, jota pidän tärkeimpänä henkisenä opettajanani (hän itse on ponnistanut Richard Rosen alulle laittamasta TAT Foundationista). Bart on kirjoittanut erinomaisen artikkelin 'Strategies', johon kannattaa tutustua. Tuo artikkeli voisi olla hyvä suomentaa, mutta ajattelin nyt kuitenkin kirjoittaa oman listani henkisen etsinnän strategioista ajatuksella "Jos olisin nyt aloittamassa henkistä etsintääni, niin mitä tekisin". Tämä listan asioita suosittelen tietenkin, jotka eivät voi sanoa 100% varmuudella saaneensa lopullisen vastauksen kysymykseen "Kuka tai mikä minä olen?".
 1. Janoa Totuutta enemmän kuin mitään muuta. Kehitä palavaa halua "tulla" Totuudeksi, vilahdusten näkeminen mielen tasolla ei riitä! Kasva Totuuden janossa päivä päivältä. Tutustu kirjallisuuteen inspiroituaksesi ja saadaksesi perusymmärrys henkisestä etsinnästä.
 2. Järjestä elämäsi Totuuden etsinnän ympärille. Järjestäisin elämän ympärillä ja elämäntavat siten, että on aikaa, rauhaa ja ajatuksen kirkkautta sisäänpäin KATSOMISTA varten: kuinka mieli toimii? Miksi teet mitä teet? Kuinka teet valintoja päivän aikana? Yksinkertaista ja rauhoita päivittäistä olemista, lopeta säntäily sinne tänne fyysisesti, ajatuksissa ja netissä. Tee henkisestä etsinnästä ensimmäinen prioriteetti. Jos et ole varma esim. opiskelualastasi, niin voit tehdä jotakin yksinkertaista fyysistä työtä. Älä usko mihinkään "pitää"-ajatuksiin elannon ansaitsemisen suhteen. 
 3. Kyllästä tunteesi ja toimintasi totuudellisuudella. Jalkauta saamasi oivallukset sydämen ja kehon tasolle. Mutta kuinka? Jos tuntuu, että olet saanut jo jotain henkisiä oivalluksia, niin kerää yhteen kourallinen henkisiä etsijöitä ja auta tätä porukkaa heidän omassa etsinnässään tekemällä heille kysymyksiä viikottaisissa tapaamisissa. Kuulostaa yksinkertaiselta neuvolta, mutta 99% etsijöistä ei koskaan saa laitettua tätä käytäntöön johtuen erilaisista rationalisoinneista. Osoita, että olet poikkeus sääntöön! Tavatkaa viikottain ja keskustelkaa erilaisista rajoittavista uskomuksistanne siten, että muut voivat tehdä kysymyksiä niistä. Puhu julki kaikki persoonalliset huolet ja epäilykset etsintään liittyen ja anna muiden kyseenalaistaa ne. JAA kaikki löytämäsi tiedon kultajyvät, internet-linkit ym. ryhmän kanssa. Älä panttaa mitään, älä paasaa mistään. Kultivoi asennetta "en tiedä mitään". Pidä auttamisen kanava auki, äläkä ajattele henkistä etsintää minään yksilöllisenä sankariprojektina. Yksilöllinen eteneminen on egoistisen mielen sudenkuoppa, älä lankea siihen.
 4. Luota omaan välittömään kokemukseen ja intuitioon enemmän kuin siihen mitä luet tai mitä joku sanoo! Yksinkertaista monimutkaista! Totuutta ei löydy älyllisestä akrobatiasta, mutta tarvitaan kirkas, vakaa ja tasapainoinen mieli, jolla katsoa. 
 5. Kontemploi kehon kuolemista. Vaikka olisimme heränneitä mielestä, niin meidän identiteettimme muodostuu pitkälti kehokuvan pohjalta. Pidä kehosta hyvää huolta, mutta älä tee siitä elämäsi keskipistettä, et ole kehosi! Kuuntele kylläkin mitä keho sanoo, kehon signaaleihin voi luottaa, kuuntele sen viestejä. Mutta lopulta, kehon kuolema on väistämätön, joten älä kiinny siihen.
 6. Aloita yksinkertainen ja elegantti ajatusten tarkkailumeditaatio seuraavan ohjeen mukaan, jos se tuntuu hyödylliseltä sinulle. Älä anna yksinkertaisuuden hämätä, annan seuraavan suosituksen kokeiltuani lähes kaikkia mahdollisia erilaisia meditaation muotoja!
Tarkkaile ajatuksia joko silmät kiinni tai auki, istuen tai liikkeessä. Mistä ajatukset ilmestyvät ja mihin ne katoavat välittömän kokemuksen pohjalta? Ole valppaana juuri sinä hetkenä kun uusi ajatus ilmestyy. Kun se tapahtuu, sano hiljaa mielessäsi "plop" (kuin saippuakupla puhkeaisi), ja astu ulos ajatuksesta sanomalla: "Ajatus, ei mitään todellista". Anna ajatuksen kadota, ja odota uuden ilmestymistä, ja toista prosessi yhä uudestaan. Tee tätä harjoitusta erilaisissa päivittäisissä tilanteissa, mutta myös hiljaa paikallaan istuen tai maaten. Katso ajatuksia, mutta älä usko siihen mitä ne sanovat, toimi ennemminkin sen mukaan mikä tuntuu hyvältä ja oikealta.

1 kommentti:

 1. Usemmat henkiset (ja/tai uskonnolliset) ihmiset uskovat) sielun kuolemattomuuteen, mutta kovinkaan moni ei ymmärrä, että myös fyysinen keho on kuolematon. Useimmilla meistä näin ei kuitenkaan ole, sillä ihmiskunta uskoo kollektiivisesti kuoleman todellisuuteen. Kuolema on uskomus, aivan kuten ikuinen elämäkin on uskomut. Ylösnousemuksessa monadi laskeutuu alas ja muuttaa kaikki neljä kehoa valoksi. Fyysinen keho on vain aineellistunutta henkeä ja henki hienostunutta ainetta.

  Ihmiset ovat jo liian kauan jättäneet kehonsa saadakseenyhteyden henkeen sen sijaan, että he olisivat yhteydessä henkeen ja toisivat sen mukanaan taikaisin ankkuroidakseen sen maanpäälle.

  (Babaji on pysynyt samanlaisena 1800-vuoden ajan, Saint Gerhossa eli 350 vuotta, Maitreya koki ylösnousemiksen Jeeseksen kehossa ja eli vielä 31 vuotta ja monen muutkin mestarit voivat aineellistaa kehonsa ja kadota näkyvistä "tahdon"voimallaan)

  Kun fyysinen kuolemattomuus on saavutettu (eli koska tahansa valitset sen) sinulle tulee seuraava mahdollisuus: sinun ei tarvitse jäädä maan päälle ikuisiksi ajoiksi vaan voit itse valita jäädä (ja palata) tänne niin pikäksi aikaa kun haluat sen sijaan, että fyysinen kehosi päättäisi asian puolestasi.

  Kielteinen ego sanoo sinulle, että sinun on vanhettava ja kuoltava. Henki sanoo sinulle, että keho on ikuinen ja kuolematon. Fyysinen keho on sielun temppeli ja vanhenee ainoastaan siksi, että olet mielessäsi ohjelmoinut sen vanhenemaan (alitajuinen mieli ohjaa kehoa).

  Ajatuksesi luovat todellisuutesi, -kehosi mukaan lukien. Jokainen kielteinen ajatus ilmenee fyysisessä kehossasi. Sama pätee myönteisiin ajatuksiin. Koko ihmiskunta on kielteisessä joukkohypnoosissa, jonka mukaan meidän on ikäännyttävä ja kuoltava. Kaikki uskovat siihen, joten kaikki tekevät niin. Tosiasia on, että kehosi on kuolematon. Sinä vain luulet, ettei se ole ja se noudattaa sinun ajatusmalliasi.

  Jumala/universumi ei sairastu tai kuole, joten sinunkaan ei kuulu sairastua, koska olet Jumala. Jumala on täydellinen ja sinä olet täydellinen; mikrokosmos on makrokosmos.

  "Sairaus on totuuden vastustamista" -Ihmeiden oppikurssi

  Kannustan aiheeseen perusteellista tutustumista ja avoiminmielin tutkimista, tunnustelemista ja kyseenalaistamista!

  VastaaPoista