Itsekyselijät kokoontumiset

Tiedustelut ensisijaisesti Facebook-ryhmässä. Voit lähettää myös mailia: itsekyselijat at gmail.com

TAMPERE
: Uusi tiloja etsitään! I
lmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

TURKU: Ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

HELSINKI / ESPOO: ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

VAASA: Ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

Resurssit

Itsekyselijät -ryhmän toiminta perustuu kyselyn menetelmään, ei kirjatietoon. Ryhmä toimii vapaana dogmasta - ellei vakiomuotoista keskusteluformaattia lasketa tähän - ja vapaana uskomusjärjestelmistä, ellei luottamusta kysymyksen voimaan lasketa kuuluvan jälkimmäiseen. Itsekyselijät -ryhmässä ei koskaan pyydetä uskomaan mihinkään: teemme vain kysymyksiä ja kyseenalaistamme, mutta emme tarjoa uusia uskomuksia vanhojen tilalle.Tällä sivustolla mainitut resurssit ovat oheislukemistoa, johon tutustuminen ei ole välttämätöntä osallistuakseen Itsekyselijät -tapaamisiin.

Linkit -paneelissa - oikeassa reunassa - on kolme web-resurssia (Itsekyselijät -Facebookissa -ryhmän lisäksi), jotka esittelen muutamalla sanalla seuraavassa. Kaikilla mainituilla oli tärkeä rooli omalla henkisellä polullani. Kuulostele, resonoiko niistä jokin tai useampi sinulle.

Liberation Unleashed -foorumilla voit aloittaa one-to-one itsetutkiskeluketjun, jonka tarkoituksena on oivaltaa, mistä minuuden illuusiossa on kyse. Teemme samankaltaista kyselyä Itsekyselijät -live-tapaamisissamme. LU-foorumi on siis hyvä paikka aloittaa.

TAT Foundationin Richard Rosen opetus ei suoruudessaan ole välttämättä sellainen, joka miellyttäisi kaikkia, mutta sen arvo on juuri sen "no-nonse" -asenteessa, joka saattaa säästää vuosia aikaa, joka muutoin saattaisi kulua totuutta kaunistelevan, vähemmän fokusoituneen kirjallisuuden läpikäymiseen. 

Douglas Hardingin opetuksen ydin on käytännölliset kokeet, joilla kuka tahansa voi empiirisesti - omaan kokemukseen nojautuen - saada hieman tutkittua omaa subjektisamaistumistaan - eli sitä ajatusta ja tunnetta, joka henkilöllä on katsoessaan aamulla vielä unista hahmoa peilistä: "tuo hahmo peilissä, minä!".

Kirjat
  • Eckhart Tolle - Läsnäolon voima
  • Anthony DeMello - Havahtuminen
  • Richard Rose - Psychology of the Observer
  • Douglas Harding - The Little Book of Life and Death
  • Franklin Merrell-Wolff - Pathways Through to Space
  • William Samuel - 2 + 2 = Reality (pdf saatavilla verkossa)
Tolle ja DeMello lienevät helpoimmat lähteä liikkeelle. Rosen kirjat voivat olla hankalasti saatavilla Amazon.com:sta, mutta voit tutustua kerrassaan oivaan väitöskirjaan, josta saa hyvän kuvan Rosen opetuksesta (html / pdf -versiot). Hardingin opetus ja eksperimentit sopivat hyvin intuitiiviselle tyypille. Merrell-Wolff saattaisi sopia älyllisempää lähestymistapaa hakevalle. Samuel on saatavilla verkosta, joten on helppo tsekata sopiiko itselle - joku saattaisi tehdä suuriakin oivalluksia luettuaan tuon ainoastaan 15-sivuisen tekstin.

WEB-resurssit


TAT Foundation

Richard Rosen perustama TAT foundation, jonka piiristä ovat ponnistaneet useat korkealle arvostamani luotettavalta vaikuttavat ja avuliaat opettajat. Kuuntele esim. Bart Marshallin audiot TAT audiot -sivustolta tai videot toiselta sivustolta.

Kaikille itsekyselyryhmämetodista kiinnostuneille - suosittelen lukemaan TAT Journaalin numerot 4 ja 5 / 2008. Katso myös Traileri dokumentista "Closer than Close" (koko dokumentti lainattavissa).

TAT-porukan spin-off -sivustot:

SearchWithin.org:n "download center": mahtava määrä tekstejä.

Spiritualteachers.org ja erityisesti sen "ratings" -sivu.

Paul Bruntonin Muistikirjat 

"Paul Brunton oli brittiläinen filosofi, joka vuosisadan alkupuolella matkaili laajasti idässä ja raportoi löydöksistään varhaisissa kirjoissaan, mm. esitteli Intian viisaan Ramana Maharshin länsimaille. Hän kirjoitti kypsillä ikävuosillaan - elämänsä viimeisenä parinakymmenenä vuotena paljon muistiinpanoja, jotka julkaistiin hänen kuolemansa jälkeen Muistikirjoina (Notebooks). Tämä 16-osainen kirjasarja on todellinen aarreaitta tämän päivän itsenäiselle henkiselle etsijälle. Muistikirjat ovat kokonaisuudessaan luettavissa tästä linkistä. Ensimmäisen kirja "Perspectives" sisältää parhaat osat koko sarjasta (online-versiossa nämä ovat indikoitu (P) -merkinnällä kappaleen lopussa)."

Douglas Hardingin elämäntyö: "Headless way"

"Douglas Hardingin yksinkertaisten eksperimenttien avulla on mahdollista todeta, että se tapa jolla olemme tottuneet jäsentämään itsemme ja maailman ei ole itsestäänselvyys. Varsinainen haaste on kuitenkin alkaa elämään Hardingin eksperimenttien osoittamasta uudesta perspektiivistä päivittäisessä elämässään."