Itsekyselijät kokoontumiset

Tiedustelut ensisijaisesti Facebook-ryhmässä. Voit lähettää myös mailia: itsekyselijat at gmail.com

TAMPERE
: Uusi tiloja etsitään! I
lmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

TURKU: Ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

HELSINKI / ESPOO: ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

VAASA: Ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Puhdas impulssi ja Totuuden lukon avain?

Syvältä ihmisen sisältä nousee kaipaus tietää alkuperästämme, kuka minä todella olen? Kun tämä puhdas impulssi saapuu mielen havaintokenttään, niin mieli tulkitsee sen ulkoisesti: “tämä kaipaus…… sen täytyy tarkoittaa, että ollakseni onnellinen tarvitsen jotakin…”, ja sitten mieli alkaa suuntaamaan huomiota erilaisiin objekteihin, jotka voisivat tuoda tyydytystä ja peittää tämän alkuperäisen kaipauksen. Mikään ei tietenkään toimi muuta kuin ehkä hetkellisesti.


Totuuden etsijä on jo väsynyt onnellisuuden tavoittelun kissahiirileikkiin, hän on ottanut askeleen eteenpäin ja asettanut itselleen päämääräksi ottaa selvää siitä mikä oikeasti on totta, mitä on todellisuus?

Totuuden etsijän yksi voimallisimmista työkaluista on hiljaa istuen tapahtuva itsekysely. Katsotaanpa käytännöllistä esimerkkiä.

Henkilö on sitoutunut Totuuteen löytämiseen, ja sitoutumisen konkretisoimiseksi on päättänyt herätä joka aamu klo 6 istumaan tunniksi hiljaa, ja tekemään saman illalla klo 18. Katsotaan yhden tällaisen session etenemistä.

Henkilö istuu hiljaa ja ajatuksia alkaa nousemaan erilaisiin asioihin liittyen.

Ajatus 1: “tässä hiljaa istumisessa ei ole mitään järkeä, ryhdy tekemään x”.

Henkilöllä on valinta joko uskoa tuohon ajatukseen tai olla uskomatta. Ajatuksen totteleminen - istumisen keskeyttäminen jonkin triviaalin asian vuoksi vahvistaa uskomusta ajatuksiin ja mieleen, mielen todellisuuteen.

Sen sijaan, henkilö voi kysyä “kenelle tuo ajatus nousee” samalla kääntäen huomionsa 180 astetta - pois ajatusobjektista ja ajatuksen lähteeseen, ajattelijaan itseensä. Syklin voi päättää sinulle parhaiten resonoivaan toteavaan kysymykseen esim.

“Taas yksi ajatus, mutta janoan tietää alkuperästäni” tai
“Taas yksi ajatus, mutta kuka minä todella olen?” tai
“Taas yksi ajatus, mutta mikä oikeasti on totta?”.

Lyhennä edelliset itsellesi sopivaan muotoon, ehkä vain kaksi sanaa: “Ajatus, totta? tai “Ajatus, minä?”

Edellä kuvattu on prosessi, jota tulisi toistaa koko session ajan. Eli odotetaan ajatusta, katsotaan mikä ajatus on kyseessä, ja käännetään huomio 180 astetta, ja päätetään kysymykseen, ja ollaan hiljaa kunnes uusi ajatus havainnoidaan. Uudestaan ja uudestaan. Jokaikinen päivä, oletuksena lopun elämääsi kunnes toisin näytetään. Jos todella haluat Totuutta, niin tee sitoumus sen suuntaisesti!

Mutta katsotaanpa vielä tarkemmin miksi edellä kuvattu on mahdollisesti Totuuden lukon avain.

Nousevat ajatukset (pl. aidosti funktionaaliset ajatukset) kertovat siitä minkälaisia valeitsejä ohjaa toimintaamme

Otetaan esimerkki: Totuuden etsijän valeitse. Sen muodostuminen on tarpeellinen ensin, jotta energia ja huomio maailmallisista kunnianhimoista siirtyy totuuden tavoitteluun, haluun tulla Totuudeksi hinnalla millä hyvänsä. Mutta myös tämä valeitse pitää purkaa pois kun aika on käsillä. Totuuden etsijän valeitse saattaa ilmentyä esim. seuraavanlaisesti:

Totuuden etsijä puhuu itselleen: “En ole saanut vastausta kysymykseen alkuperästäni, mutta….”

  • jonkin henkisen kirjan lukeminen voi viedä jotenkin minua eteenpäin
  • jonkin henkisen opettajan tapaaminen voi viedä jotenkin minua eteenpäin
  • johonkin henkiseen tapahtumaan osallistuminen voi viedä jotenkin minua eteenpäin
  • henkisen kumppanin tapaaminen voi viedä jotenkin minua eteenpäin

Kaikki edelliset uskomukset / ajatukset kertovat siitä, että etsijä uskoo, että jostakin ulkoisesta voi olla apua totuuden etsinnässä. Ja universumi on sikäli lempeä, että se antaa etsijälle mahdollisuuden kokeilla aivan niin montaa asiaa kuin se vain haluaa ja näkee tarpeelliseksi. Ehkä vuosien tai vuosikymmenien totuuden etsinnän jälkeen, etsijä saattaa tulla siihen pisteeseen, että on jo kokeillut kaikkea, ja saanut todistaa kerta toisensa jälkeen, että “tämäkään ei toiminut”. Etsijä menettää toivonsa ja saattaa tulla lohduttomalta kuulostavaan loppupäätelmään:

“En ollut Totuuden arvoinen, epäonnistuin ainoassa asiassa millä todella oli merkitystä minulle”.

Niin lohduttomalta kuin etsijästä saattaakin tuntua tässä vaiheessa, niin tämä on oikeasti hyvä paikka olla. Silloin kun mieli luovuttaa, saattaa Armon valo päästä paistamaan läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti