Itsekyselijät kokoontumiset

Tiedustelut ensisijaisesti Facebook-ryhmässä. Voit lähettää myös mailia: itsekyselijat at gmail.com

TAMPERE
: Uusi tiloja etsitään! I
lmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

TURKU: Ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

HELSINKI / ESPOO: ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

VAASA: Ilmoita Facebook-ryhmässä tai mailitse kiinnostuksestasi osallistua Itsekyselijät-tapaamiseen.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Usein kysytyt kysymykset

Listaan tässä usein toistuvia kysymyksiä Itsekyselijät -konseptiin ja ryhmätyöhön liittyen ja annan vastaukseni niihin. Lisään kysymys-vastaus -pareja sitä mukaa kun saan kysymyksiä.

K - Kysymys
V - Vastaus

K: Olen kysellyt näitä samoja kysymyksiä "Kuka minä olen, jne" itsekseni ja ystävien kanssa koko ikäni. Miksi tarvitaan tällainen ryhmä?

V: Useimpien ystäväpiirit koostuvat enemmän tai vähemmän samankaltaisista ihmisistä kuin me itse, ja tällöin on mahdollista alkaa ryhmäajattelemaan ("group think"): henkilöt vahvistavat sosiaalisesti toistensa ajatuksia. Itsekyselijät -tapaamisissa erilaisista taustoista tulevat henkilöt saattavat esittää juuri niitä kaikista avaavampia kysymyksiä, jotka saattavat auttaa alkuun jonkin uuden kehityskulun. Kun ryhmäkeskustelun näkee mahdollisuutena auttaa toisia tekemällä kysymyksiä heidän nk. sokeista pisteistään, ja tämä auttamisen asenne on ryhmän yleinen ilmapiiri, niin tällöin on mahdollista todeta: "Helping others inspires help".

Ryhmä toimii peilinä jäsenilleen: näemme tästä peilistä selvemmin mikä meissä on ainutlaatuista yksilöinä, mitkä ovat ne piirteet, jotka erottavat meidät muista hyvässä ja "haasteellisessa".

K: Täytyykö minun tuoda kaikkein henkilökohtaisimpia asioita keskusteltavaksi? Missä raja kulkee?

V: Ryhmätyössä lähdetään liikkeelle helposti lähestyttävistä keskustelunaiheista, voidaan pyytää ottamaan kantaa johonkin "päivän" kysymykseen tms. Ryhmätyön funktion toteutuminen ei ole riippuvainen siitä, että keskusteltavat asiat olisivat aina hyvin henkilökohtaisia. Luottamus kehittyy ajan kanssa, ja tämän myötä on mahdollista laittaa itsestään enemmän peliin.

K: Aikataulujeni vuoksi en pysty osallistumaan tapaamisiin vaikka olen tästä muutoin tosi kiinnostunut, mitä tehdä?

V: On mahdollista tehdä vastaavaa työstämistä myös sähköpostiryhmässä. Tässä työskentelytavassa kirjoitetaan sovituin aikavälein päivitys siitä minkälaisten asioiden kanssa on pähkäillyt edellisen jakson kuluessa, ja tehdään kysymyksiä muille heidän raporttiensa pohjalta, ja vastataan muiden esittämiin kysymyksiin. Jos olet kiinnostunut tällaisesta työskentelymuodosta niin ilmoita halukkuudestasi osallistua sähköpostiryhmään: itsekyselijat at gmail.com niin katsotaan josko tällainen ryhmä saataisiin muodostettua.

K: Mikä on taustasi? Mikä on motivaatiosi käynnistää tällaista toimintaa?

V: Tämän tekstin kirjoittaja on aloittanut Itsekyselijät -projektin inspiroituneena TAT foundationista Yhdysvalloissa, minkä puitteissa vastaavia "self-inquiry" tapaamisia on harrastettu 70-luvulta lähtien. Tulen olemaan aina kiitollinen TAT:n olemassaolosta ja sen tarjoamasta esimerkistä, ja kertomaan siitä kaikille siitä kiinnostuneille, mutta TAT on kuitenkin vain jotakin mistä olen itse ponnistanut ja inspiroitunut, eikä Itsekyselijät -ryhmänä ole sitoutunut siihen tai mihinkään muuhunkaan yhteisöön, opetukseen tai oppiin.

Itsekyselijät -verkoston on tarkoitus olla henkilöitymätön kehenkään yhteen henkilöön. Siitä ei tule kukaan hyötymään rahallisesti tai muilla kyseenalaisilla tavoilla. Se on verkosto ihmisiä, jotka luottavat siihen, että henkistä kasvua on mahdollistaa edistää kuvatulla ryhmätyömenetelmällä, vaihtamalla kirja- ja resurssivinkkejä, vertaamalla muistiinpanoja, jne. Toivon, että Itsekyselijät -ryhmän myötä lähtee yksi hyvä juttu liikkeelle, joka kantaa pitkälle. Tavoitteena on luoda sellaiset resurssit (ohjeistukset tapaamisia varten), tiedotuskanavat (blogi, Facebook -ryhmä) ja käytännöt, jotka ovat ylläpitäjästä riippumattomat, yleisesti saatavilla ja siten kaikkien hyödynnettävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti